Okategoriserade

Träna höfterna

Godmorgon! Hoppas ni har haft en fin midsommar allihopa. Vi firade hemma på altanen i det underbara vädret med familjen, min mormor 98 år och ett par kompisar till min dotter. Jag tänker att hur många i min ålder fick fira med sin mormor 💓 mysigt! 
Jag är ju inte direkt känd för att fota allt och alla, ska bli bättre på det =)

 Man försöker ju träna mångsidigt och vill träna både kondition och styrketräning. Ska väl inte påstå direkt att jag tränar speciellt mycket kondition just nu, men jag börjar iallafall alla mina träningspass med 10-15 minuter snabb promenad på löpbandet för uppvärmning. Och avslutar alla mina träningspass med att springa 10 minuter på löpbandet

Hursomhelst! Man tränar armar, ben, mage osv, men det finns en kroppsdel som man glömmer bort att träna säger min dotter. Och när jag googlade på det så är det en av dom viktigaste på vår kropp, och den är viktig!

Det är våra höfter. När vi glömmer bort våra höfter blir de svaga, stela och rör sig varken som de ska eller hjälper till att belasta musklerna runtomkring. Det i sin tur gör så att vi ofta får problem i rygg, knän och bäckenbotten.

När vi däremot tränar våra höfter hjälper de oss att både gå och springa utan att vi skadar oss, vi håller balansen och förbättrar alla våra rörelser.

Jag hade ingen aning om det här men jag tyckte det bara var en sak att göra, så det var att lägga några höftövningar i träningsscemat ett par gånger i veckan. Samma dagar som jag tränar ben & rumpa.

Idag står mitt sjätte träningspass på schemat för den här veckan. 

Axlar, triceps & mage.

💓


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *