Okategoriserade

Smälter som skit…..

Jag vet, säg inget.. Det ser ut som spyor, eller hur??….;) Det finns väl nästan inget värre än när man lägger ut sina maträtter då jag tycker det ser ut som just ”spyor”.. Eller ännu värre, när dom har käkat upp halva tallriken o slänger ut en bild.. KRÄK!!! Men nu gör jag det iallafall, o nu från ”spyor” till ”kött som smälter som skit i munnen”…;) Har man inte provat ”Pulled Pork” så gör för guds skull det.. Sju timmar i ugnen i 100 grader.. Det tråkiga idag var bara att jag inte la nån krut på ”tillbehören” som kalla såser, grönsaker mm, så det blev potatis o svartvinbärs gelé istället.. Tror inte ens man äter det till, men jag tyckte det funkade alldeles utmärkt….=))

Ca 2 kilo benfri fläskkarré

Marinad:
1 dl olja
2 msk chilisås
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
2 msk BBQ-sås
1 msk grillkrydda
1 tsk svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna till marinaden o gör småhål över hela köttbiten.. Gnid in köttet både på ovan- o nedsidan med marinaden o lägg i ungssäker form..
Lägg över bakplåtspapper o tryck in noga på sidan så hela köttet är täckt..
Stek i ugn ca 7 timmar i 100 grader..
Ta ut köttet o dra isär det med en gaffel eller för hand.. Häll över marinaden o låt det dra in en stund….

3 kommentarer

  • malin

    Vattnas i mun:p Har köpt hem för att bjuda på imorrn. Tänkte görat under natten så jag sitter å inväntar att klockan ska bli så lagom så jag kan plocka ut det när jag stiger upp imorrn. Ska bli intressant. Men vad tänkte du på för tillbehör som du inte haft denna gången?

  • Simone

    Hej Malin.. Egentligen fyller man det i bröd tror jag med grillad majs o cole slaw, men när jag sökte på det så såg jag att det fanns lite olika sätt.. Nån med hemmagjorda tjocka pommes, cole slaw o saltgurka.. Nån i tortillabröd med salsa, gräddfil, isbergssallad o lök.. Sök på nätet för lite tips.. Såg att den börjar bli en "trendig" bjudrätt i Sverige…. Lycka till!!….=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *