Okategoriserade

Lär dig träna hemifrån

Hur är det nu? Har många gym stängt runtom i Sverige?


Mitt gym är fortfarande öppet och idag har jag kört rygg, biceps och mage.

Nu när man har tränat på gymmet ett tag så förstår man hur lätt det skulle vara att träna hemifrån också om man vill. En yogamatta, kanske en stor pilatesboll och ett par hantlar eller två. Sen är det bara att byta om och köra.

 

På Youtube finns hur mycket träningstips som helst och så följer jag många träningskonton på Instagram. Jag lär mig nya saker hela tiden genom att titta på andra.


Tänk att jag nästan skulle hinna fylla 50 innan jag skulle förstå hur viktig träningen är.

 

Glömmer aldrig den där dagen i januari förra året, när jag skulle gå in på det där gymmet för första gången och träna. Min älskade pappa hade gått bort, jag hade slutat röka och läkararen skrev ut några jäkla ångestdämpande tabletter som jag bara blev trött av, migrän stup i kvarten och högt blodtryck(utan att jag visste om det), svullna fötter, ont i ett knä och bara en massa skit rent ut sagt, jag mådde verkligen inte bra.

   

Har heller aldrig varit speciellt överviktig innan förutom ett par kilo hit och dit, typ ingenting. Men nu hade jag gått upp nästan tjugo kilo på kort tid.

 

Jag satt i bilen utanför gymmet och vågade inte gå in, kände mig obekväm i träningskläder. Satt säkert i en halvtimme innan jag till slut vågade kliva in.


Men jag tog mod till mig tillslut, började köra en hel del kondition och kilona började rasa av. Jag kommer ihåg att tio kilo rasade på bara ett par månader. Sedan dess har jag stannat på det där gymmet.

  

Att ha regelbundet träningsschema är superbra, vilket jag själv gjorde efter ett tag och det är det enda som funkar för mig. Dels för att det gör det lättare att planera in andra saker men också att träningen lättare blir av. Jag brukar visa mitt träningsschema här varje vecka.


Planera in samma tid varje dag eller varannan så blir det som en vana att du ska träna.


💓

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *