Okategoriserade

Katten är sjuk

Hej! Det är lite motigt att ta sig iväg till gymmet igår när man inte tränat på flera dagar.. Det är bara o släpa sig iväg även om man inte känner för det 💓Lilla Isa var seg och hostig så hon tog det lugnt, medans jag körde på som vanligt. Plus att hon snubblade på en stor tegelsten som skjutit upp ur marken när vi var i Göteborg, o slagit upp halva knäet 💓Igår hade vi tid hos veterinären för vår ena katt Barbro, hon hade tid för tandsten..
Medans vi höll oss i krokarna när hon tog tandstenen så ringde veterinären, som vi trodde ringde för att katten var klar.. Men icke!! Hon berättade att hon hade hittat Forl(TR) på henne.. Det är en tandsjukdom hos katt, och tänder som angripits av Forl måste dras ut.

Blev totalt livrädd då jag hört talas om att man avlivar katter som fått det..
Men det behöver inte alls vara så berättade hon!! Katten kan ibland leva ett långt och bra liv utan en enda tand i munnen – om man endast ger katten mjuk mat.. Förövrigt så äter hon bara mjuk mat, det har hon alltid gjort..

Två tänder fick hon dra ut så hon har många tänder kvar, än sålänge iallafall 💓  

Nyopererade katter på löpande band 😄

Det värsta av allt är att dom har väldigt ont av det, och sista tiden så tycker jag att hon har tappat mat utanför tallriken o så.. Jag har trott att det var för att hon börjar bli gammal(ca 15 år) 💓

Man vet fortfarande inte varför inte varför katter drabbas av Forl(TR), men forskning pågår.

Sen kunde vi inte lämna huset, det tog jättelång tid innan hon kvicknade till ordentligt.. Ända till sent igårkväll.
Vi vill fortfarande hålla Barbro under uppsikt idag, hon verkar lite trött o går omkring och är lite orolig.. Så då ställde vi in träningen idag..

💓
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *