Hälsa och träningsglädje,  Livsstil,  Träning,  Träning 50+,  Träning och hälsa

Analysera vikten

Rev av veckans första träningspass imorse. Det var helt tomt på gymmet, så skönt!

Körde bröst, biceps, triceps och kondition.

Alla män och killar tränar mycket bröst och biceps, det är lätt att se på gymmet. Och när jag började träna just styrketräning förra året så trodde jag inte att kvinnor och tjejer behövde träna bröst överhuvudtaget faktiskt.

Men ska man bygga en sund och balanserad kropp måste man ju träna hela kroppen har jag lärt mig, vare sig man är man eller kvinna.

Jag måste berätta om en rolig våg som man har skaffat på ”mitt” gym. Ens hälsa beror mer på än bara ens vikt. En sån här våg visar hur fördelningen av muskler, fett och vätska ser ut i din kropp och ger en bild av hur kroppen mår, så häftigt!

En analys kan hjälpa dig styra din kost och träningsplan så att man når sina mål.

Jag var lite nervös faktiskt, trodde kroppen skulle vara i sämre skick, men jag hade inte så mycket att vara nervös för. Det var bukfettsnivån där jag ska vara lite orolig för men det är det jag jobbar för nu. 3.5 kg på buken ska bort, mer än så det inte på hela kroppen. För det är farligt att ha massa fett runt organen i kroppen.

Det var min första mätning och den tog bara ett par tre minuter att göra, och genomförs av personal på gymmet. Ska göra om den på torsdag, då har det gått två veckor emellan. Så spännande!

Idag har min mamma som gästbloggar härinne hos mig publicerat ett nytt avsnitt, du hittar det under fliken ”GÄSTBLOGG”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *